A MI TÉSZTÁNKRA JÓ A KRÍZ IS!?A pozsonyi AZYL rövidfilmfesztivál újra meghirdeti életREklám felhívását. A magyarországi lebonyolítást immár évek óta a BuSho (Budapest Short Film Festival) fesztivált is szervező Gombolyag Alapítvány vállalta. A felhívás célja, hogy az alkotók olyan 1 perces filmeket készítsenek, melyek a "reklama na život" – szabad fordításban „életREklám” – szlogenhez köthetőek. A 2011-es verseny kiemelkedő eredménye volt, hogy az egyik magyar alkotást a tavalyi versenyből, Deák Kristóf: Honfoglalás 2011 című filmjét beválasztották a világ 25 legjobb egypercese közé!!!

A 2012-es téma mi is lehetne más, mint a válság? Persze elsősorban nem a világfájdalmakra vagyunk kíváncsiak, inkább amolyan megoldáskereső, hurráoptimista alkotásokat vá runk, melyhez a szlovákok a következő szlogent fogalmazták meg: Sme na smrt’ pobaveni? tehát Are we entertained to death? Mivel a magyar pedig egy bonyolult nyelv, ezért mi arra gondoltunk, hogy a mi tésztánkra jó a kríz is!? Röviden: Krízistészta! Reményeink szerint szintén folytatódik az a sikeres kezdeményezés, hogy nem csak egyénileg készíthettek filmet, hanem a fesztivál szervezésében megszülető „életREklám workshopok” keretein belül is. Az egyik Budapesten, Xantus János vezetésével az SZFE-n, másik pedig a nagyváradi Partiumon, Patrovits Tamás irányítása alatt, február közepén! A workshop megrendezéséhez szükséges támogatásról szóló döntés előre láthatóan február elején születik majd meg, addig is a weboldalon található linken várjuk az előzetes visszajelzéseket azoktól, akiket érdekelhet a workshopon való részvétel!

Részletek és nevezési lap itt!

BUSHO 2012-ES ÉVJÁRAT: APOKALIPSZIS MUST!

A 8. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál (Budapest, 2012. szeptember 4–9.) várja a nevezéseket 2010. január 1. után készült, 30 percnél rövidebb fikciós, animációs és kísérleti filmek alkotóitól. Megújult weboldalunkon ettől az évtől kizárólag online nevezéseket fogadunk el az előzsűrizéshez, kivéve akkor, ha egy stúdió, iskola vagy alkotóműhely 5 vagy annál több filmet szeretne nevezni, ebben az esetben beküldhetik DVD lemezen a nevezéseket! Minden filmet angol felirattal kell ellátni, kivéve, ha a film eredeti nyelve angol, vagy ha nincs benne dialógus.

Nevezési határidő: 2012. április 30.
Az előzsűri várható döntése: 2012. június 15.