BUSHO 2012-ES ÉVJÁRAT: APOKALIPSZIS MUST!

 

Nagy valószínűség szerint idén újabb rekordot fog dönteni a BuSho fesztiválra beérkezett nevezések száma, hisz olyan még nem volt korábban, hogy január 31-én átlépjük a 200 nevezést, azonban most… Természetesen nagy örömmel várjuk a kihívást, idén kicsit módosul majd az előzsűri összetétele, akiknek újra össze kell szedniük magukat, ha időben szeretnénk kihirdetni a versenyfilmeket.

Nevezési határidő: 2012. április 30.
Az előzsűri várható döntése: 2012. június 15.

Online nevezés és szabályzat itt!

ZAKATOL A VONAT

Az évvégi zűrzavaros időszakot követően januárban sok mindenre fény derült a fesztivál háza táján és a nemzetközi együttműködéseink körül. Az egyik legfontosabb volt talán, hogy a 2011-es fesztivál legjobb magyar alkotásait sikerült eljuttatnunk rengeteg partnerfesztivál előválogatásába, reméljük minél többen kerülnek majd a versenyprogramokba. Az idei évre pedig további BuSho fesztivál prezentációk vannak folyamatban először Tamperében (ahol Till Attila és Zomborácz Virág rövidfilmjét válogatták versenybe és Cakó Ferenc vendégként vesz részt), majd a bukaresti Next fesztiválon, a WizArt-on Lvyv-ben, a szokásos szicíliai ARES-en és új partnereinknél a Maremetraggion Triesztben, a szibériai Kanskban, majd ősszel Írországban a Kerry Film fesztiválon!

 

FOLYTATÓDIK A DUNA MOZAIK

Egyenlőre, csak a tavalyi válogatás ismétlő vetítéseivel, de komoly tervek vannak arra vonatkozóan is, hogy egy teljesen új projekt kerüljön lebonyolításra, persze a Duna, mint központi téma bevonásával. Egyenlőre arról számolhatunk be, hogy február 11-én a Párizsi Magyar Intézet tűzi műsorára a magyar filmeket, de úton van egy csomag New York felé is…

 

SZOLNOKI NEMZETKÖZI KÉPZŐMŰVÉSZETI FILMFESZTIVÁL

A szervezők szeretettel várják a filmes alkotókat a nagy hagyományokkal rendelkező Szolnoki Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztiválra (Szolnok, 2012. október 11-14.). A fesztiválra olyan 2010. január 1 után készült művek nevezését várjuk, amelyek képzőművészeti alkotások filmes eszközökkel történő bemutatására, (újra) értelmezésére vállalkoznak, illetve egy vagy több képzőművész (művészeti csoport) életéről, annak egyes szakaszairól készültek.
Itt a helye azoknak a filmeknek is, amelyek a képzőművészet egyes irányzatait, korszakait, társadalmi összefüggéseit tárják fel. Nem utolsó sorban pedig várjuk azokat a filmeket, amelyek maguk is a képzőművészet valamely eszközének felhasználásával készültek (pl. kísérleti és animációs filmek).

Kérjük, hogy általános ügyekben az info@tiszamozi.hu email címünket használják.
A fesztivállal kapcsolatos ügyekben a festival@tiszamozi.hu email címre írjanak.
Internet-cím: http://festival.tiszamozi.hu

 

CINEFEST: VÁRJUK A FILMEKET!

2012. május 31-ig várjuk a nevezéseket a 9. Jameson CineFestre, Magyarország vezető filmfesztiváljára. A versenybe került filmek listáját augusztus közepén hozzuk nyilvánosságra. A nevezési szabályzatot innen vagy innen, a nevezési lapot pedig itt töltheted le.

 

 

Címkék: hírek 2012 indul