BEZÁRT A BAZÁR

spider-monkey_719_600x450_1.jpgA 2013-as újabb módosításokat követően lezárult az idei nevezési időszak is, még pedig első alkalommal 3 fázisban, mely nemzetközi szinten okozott némi zűrzavart, de szerencsére nem befolyásolta a nevezési kedvet! Azt hiszem legjobb lesz, ha egy táblázatban vagy legalábbis felsorolásban összesítjük az idei első komolyabb statisztikát:

HATÁRIDŐ 

FELÜLET 

BEÉRKEZETT 

KATEGÓRIA

ÁPRILIS 15. 

BUSHO 

265 NEVEZÉS 

185 FIC, 55 ANI, 25 EXP

ÁPRILIS 30. 

REELPORT 

390 NEVEZÉS 

299 FIC, 29 ANI, 62 EXP

ÁPRILIS 30. 

FESTHOME 

115 NEVEZÉS 

88 FIC, 14 ANI, 13 EXP

MÁJUS 15. 

WITHOUTABOX 

88 NEVEZÉS 

RÉSZEREDMÉNY

Összesen tehát eddig érkezett 858 nevezés, melyből csak egy hozzávetőleges statisztikát tudtunk összehozni, de ebből kiderül, hogy nem lesz meglepetés, mert ugyanazok az országok szerepelnek az élmezőnyben, mint a korábbi években! Tehát a legtöbb nevezés ezúttal Németországból jött, majd következnek a spanyolok, dobogón a britek majd a franciák és nagy örömünkre a magyarok egyelőre megelőzik az Egyesült Államokat!

„HRABAL HABBAL” --- rövidfilmpályázat nem csak sörivóknak ---

A budapesti Cseh Centrum és partnerei nemzetközi rövidfilmpályázatot hirdetnek a világhírű Bohumil Hrabal születésének 100. évfordulójára! Olyan, a felhívásra készült vagy archív filmes alkotásokat várnak, melyek az író életének és munkásságának motívumait, az életérzést avagy a stílust dolgozzák fel a legeredetibb formában, kategóriáktól függetlenül, tehát fikció, animáció, kísérleti, zenés video és dokumentum kategóriákban. A filmverseny részleteinek kihirdetésében közreműködik Jiří Menzel, szintén világhírű cseh filmrendező, aki maga is jó kapcsolatot ápolt a Mesterrel, melyet több nagyjátékfilmjében is láthatott a közönség. A nemzetközi zsűriben több, Hrabalhoz kötődő közéleti személyiség, író, színész, rendező vesz majd részt. Fődíj 1000,- euro!!! A részletes szabályzat megtalálható a lebonyolító BuSh o Rövidfilm fesztivál honlapján.

Címkék: hír busho 2013