ZÁRUL A 14. BUSHO NEVEZÉS

Az éves archívum bezárását követően, december 1-én ismét megkezdődött a nevezés a következő esztendőre, ezúttal immár a 14. BuSho Fesztiválra, természetesen a kor követelményeihez igazodva apróbb módosításokkal a szabályzatban és az online nevezési felületen is.

Összességében tehát várjuk a 2016. január 1. után készült 30 percnél rövidebb fikciós, animációs és kísérleti alkotásokat a világ minden tájáról. A frissített saját felület mellett a korábbiakban folyamatosan bővülő egyéb platformokat leredukáltuk a minimumra és kizárólag a reelport valamint a filmfreeway marad a palettán! A legfontosabb időpontokat pedig felsoroltuk a weboldalon.

 Február 26-án a Ljubljana-i Balassi Intézet filmklubjában magyar filmestre került sor, melyen a BUSHO fesztivál filmjeinek első részét vetítettük a közönségnek. A filmeket és a BUSHO fesztivált Matevž Jerman filmkritikus mutatta be a közönségnek, majd a vetítés után a program résztvevői számára kötetlen beszélgetést szerveztünk. Március közepén ismét meghívást kaptunk Barcelonába, a Mecal fesztiválra, ahol Görögh Ferenc transzlator képviselte a hazai színeket görög létére. Itt egy nagyszerű szemtől-szembe reggeli során új kapcsolatokra sikerült szert tennünk többek között Argentínából, Amerikából, Németországból és természetesen Katalóniából. Az érdeklődő alkotók kaptak 2-2 percet minden fesztivál reprezentánssal, akár egy rapid randin. Meglátjuk mi sül ki belőle. Végül 2 tengerentúli prezentáció következett. Először a hosszú előkészítés végén március 23-ra konkretizálódott New York, ahol a NYU Tisch adott otthont a vetítésnek, melyről itt olvashattok bővebben, majd néhány nappal később március 29-én bemutatásra kerültek a filmek a Bloomington-i Egyetemi Filmklubban.

Címkék: 2018